Anahtar Teslimi Açık Sistem Voleybol Saha Yapımı
Hatıl Betonu: 25×40 çevre hatıl betonu hazırlanması için kazı çalışması yapılarak kalıplar bağlanır. 8 ve 12 Q’luk demirlerden oluşturulan hasırlar yerleştirilir. Çevre tel çitleri için 3mt aralıklarla klavuz (ankraj) boruları konulduktan sonra hazırlanın bu imalata BS 25 hazır beton dökülür. Zemin Betonu: Hatıl betonu tamamlandıktan sonra alana 5-10 cm yüksekliğinde 4no’lu mıcır halı sahanın alanına makine ile serilip uygun tonajdaki silindir ile sıkıştırılır. Serilip sıkıştırılan mıcır üzerine 10 cm yükseklik sağlayacak şekilde zemine komple beton atılır.
Atılan betonun üzerine helikopter çekilir ve böylece zemin hazır hale getirilir. Not: (Asfalt uygulaması daha iyi olur.) Demir Aksamı: 3mt aralıklarla hazırlanmış olan klavuz borularına 76/3mm dikey borular kaynak yapılacak ve bunlara 48/3mm alt yatay bağlantı kaynakları yapılacaktır. Her dört köşede yatay borulara diyagonal takviye yapılacaktır. Sahanın dörtkenarındaki dikey borulara uygun Aralıklarda 76x3mm kalınlığında dikey takviye boruları kaynatılacaktır. Oluşturulan konstrüksiyonu mükemmelleştirmek için, köşelere 48/3mm kalınlığındaki borulardan “X” şeklinde, çapraz kaynak yapılacaktır. Aydınlatma sistemi için saha uzun kenarlarına 7mt yüksekliğinde toplam 4 adet 76/3mm borulardan oluşan merdiven imal edilecektir. Sahaya 1 adet giriş kapısı menteşeli olarak istenilen yere yapılacaktır. Bütün demir imalatı yapıldıktan sonra, istenilen renkte endüstriyel boya yapılarak konstrüksiyon hazır hale getirilir. Fens Teli: Saha etrafı 4mt yüksekliğinde 50x50mm göz aralıklı, 3,5mm içi galvanizli PVC Fens teli (tel örgü) ile çevrilecektir. Fens teli gerdirilerek bağlantıları yapıldıktan çevresine 5 sıra, 5mm kalınlığından oluşan çelik gergi halatı çekilerek klemenslerle bağlantıları yapılır. Aydınlatma: Halı sahanın yanlarında bulunan 5 m yüksekliğindeki alana belli aralıklarla 8 adet 400W Metal Halide projektörler karşılıklı sağlı sollu olarak konstrüksiyona ilave edilir. Aydınlatma sisteminin kablo montaj işlemleri ile topraklama işlemleri yapılıp aydınlatma panosuna bağlantıları sağlanır. TSE standartlarına uygun olan tüm malzemelerin montajı tamamlanıp sistem çalışır hale getirilir. AKRELİK KAPLAMA: Hazırlanan asfalt zemin üzerine, Unica Acryflex ; tenis, basketbol, voleybol ve diğer sporlar için tasarlanmış akrilik esaslı sistemdir. Acryflex sistem, kaymayı önleyici, yüksek performanslı, muntazam top sıçramasını sağlayan, dayanıklı ve uzun ömürlü, değişik iklim şartlarına uygun, yorgunluğu minimuma indiren, sakatlık riskini azaltan, UV ışınlarından etkilenmeyen ekonomik kaplamadır.
Akrilik zemin kaplama malzemesi doğası gereği asfalt altyapılarda daha uzun ömürlü ve daha kullanışlı olmaktadır. Asfalt veya beton atıldıktan sonra zemin kaplama için 3 hafta beklenmelidir. Eğimleri doğru verilmiş, yüzeyi düzgün asfalt altyapı iyice temizlendikten sonra Resurfacer adı verilen ve asfaltta ki gözenekleri doldurmaya yarayan malzeme zemine 1 kat olmak üzere uygulanır. Bu tabakanın kurumasını müteakip, Cushıon adını verdiğimiz zemine esneklik veren tabakanın uygulaması minimum 2 kat olmak üzere yapılır.Cushıon tabakanın uygulanması tamamen isteğe bağlıdır.Uygulanmadığı zaman zemin sert olacaktır.Zeminin sert olması ise tenis topunun kort üzerinde daha hızlı hareket etmesini sağlayacaktır.Bu sebeple profesyonel tenisçilerin tercihi genellikle sert zeminden yanadır.Ancak otel,site,okul,tatil köyü v.b amatör kullanıma açık yerlerde Cushion sistem her zaman tavsiye edilir.Zira zemin Cushion tabakanın vermiş olduğu esneklikten dolayı amatör sporseverlerin kullanımına daha uygun hale gelmiş olur. Ürün su geçirimsizdir. Saha üzerinde ki yüzeysel su drenajı sahaya verilecek olan %0,5 oranında ki eğim ile sağlanır.
EPDM zemin: Basketbol, tenis kortları, çok amaçlı sahalar, çocuk oyun alanları ve her tür spor oyunları, antrenman sahaları için kullanılan çok maksatlı bir kaplama sistemidir. Poliüretan ve kauçuk esaslı bu sistem aşınmaya karşı dayanıklıdır. Elastikiyeti ve darbe emme özellikleri yüksek olması çocukların kayma, düşme, zemine çarpma gibi durumlarda yaralanma olasılığını asgariye indirir. Beton veya asfalt zemin üzerine poliüretan astar tatbik edilir. 8 mm kalınlığındaki ilk tabaka , SBR granülleri ile poliüretan bağlayıcı karıştırılarak ‘‘finischer’’ makine ile sıcak döküm olarak serilir.İkinci tabaka ultraviyole ve ozon direnci son derece yüksek, özel karışım EPDM kauçuk granülleri poliüretan bağlayıcı ile karıştırılarak ilk tabakanın üzerine ‘‘finischer’’ makine ile sıcak döküm olarak 7 mm kalınlıkta tatbik edilir.Kullanım amacına uygun olarak çizgilerin çizilmesi ile saha oyuna hazır hale getirilir.